Friss hírek

2005.11.28. 16:39

Egy hónapon belül döntenek a lelőtt honatya utódjáról

Egy perces néma főhajtással emlékezett tegnap az országgyűlés Urbán Árpád balassagyarmati szocialista képviselőre, akit szombaton bátyja lőtt le egy vadászaton. A politikus az MSZP Nógrád megyei területi listájáról került a Parlamentbe, ezért utódlására nem kell időközi választásokat kiírni.

Vég Márton

„A törvény értelmében a pártnak harminc napon belül kell javasolnia valakit a 2002-es megyei listáról. A jelölt személyét a területi választási bizottság hagyja jóvá” – mondta érdeklődésünkre Lucai Zsuzsa, az Országos Választási Iroda osztályvezető-helyettese. Ha a határidő lejártáig ez nem történik meg, akkor automatikusan a listán szereplő következő személy szerez mandátumot. Urbán Árpád utódjáról az MSZP megyei küldöttértekezleten fog dönteni decemberben, melynek pontos ideje még nincs kitűzve. A szabályok azonban ismertek, a küldöttek titkos szavazással nevezik meg a listán szereplő nyolc név közül választottjukat. Ha a szocialisták balassagyarmati képviselőt szeretnének, úgy a 2002-es listán szereplő, akkor a Paralmentbe nem került Demus Iván és Kaszab Gézáné közül választanak majd. Előbbi Balassagyarmat alpolgármestere, utóbbi pedig a helyi képviselő-testület tagja.

Nem volt ittas

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást Urbán Árpád bátyja ellen. A szocialista honatya 73 éves fivérét megszondáztatták, amelynek alapján nem merült fel az ittaság gyanúja. A férfin elvégezték a kötelező vérvételt is, melynek hetek múlva lesz eredménye.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!