Friss hírek

2005.11.08. 19:22

Jó üzlet a raktározás

Minden idők legnagyobb kukoricatermését takaríthatják be Békés megyében a gazdák, még sincs kitörő öröm. A hektáronkénti, sokszor 100 mázsa feletti hozam jól cseng, de a tonnánkénti 19 ezer forintos felvásárlási ár lehangoló.

BAMA

Matuska Sándortól, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei kirendeltségének vezetőjétől megtudtuk, november 1-jétől a termelők felajánlhatják a 25 ezer forintos intervencióra is gabonájukat, már mintegy 120 ezer tonnát illetően éltek is ezzel a lehetőséggel. Elegendő raktár híján azonban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elsősorban csak azokkal szerződik, akik raktárral együtt ajánlják fel terményüket. Gábel István, a Békés Megyei Agrárkamara titkárhelyettese elmondta, Békés megyében még itt van szinte a teljes tavalyi intervenciós gabona, ennek mennyisége közelíti a félmillió tonnát. Ehhez jön most legalább ugyanennyi. Legjobban a raktártulajdonosok járnak, legyenek gazdák vagy kereskedők. Havonta milliós összegeket is zsebre vághatnak.
(Békés Megyei Hírlap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!