Friss hírek

2005.11.08. 13:54

Rosszalja a Pénzügyminisztérium a bankok díjemeléseit

A Pénzügyminisztérium nem tartja elfogadhatónak, hogy egyes pénzintézetek a jövőre prognosztizált fogyasztói árindexnél lényegesen magasabb inflációra hivatkozva hirdetnek díjemelést.

BAMA

"A kormány azzal számol, hogy 2006-ban lényegében nem lesz infláció, a fogyasztói árak növekedése a forgalmi adó csökkentése következtében éves szinten 2 százalékra mérséklődik. A Magyar Nemzeti Bank sem vár gyorsabb áremelkedést, sőt, az MNB prognózisa 2 százalék alatti" - rögzíti a PM közleményében. Azoknak a termékeknek az árai, amelyekre a pénzintézetek biztosítást kötnek, nem emelkednek, hanem többnyire csökkennek a következő esztendőben. Igaz ez a tartós fogyasztási cikkekre, az építőanyagokra, a gépjárműalkatrészekre. Az áfa-csökkentés a lakáspiacon is érezteti majd kedvező hatását. A minisztérium szerint a bejelentett banki díjemelések mértéke közgazdaságilag nem indokolt, ezért azt várja, hogy az érintett pénzintézetek felülvizsgálják árpolitikájukat. (eurohirek.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!