Friss hírek

2005.11.11. 14:34

Somogyi Ferenc külügyminiszter Albániában

Magyarország és Albánia mindent megtesz, hogy erősítse a két ország közötti együttműködést, hangzott el a magyar külügyminiszter tiranai látogatása végén, amelyen az albániai privatizációban való magyar részvétel is szóba került, jelenti a CENA hírügynökség.

BAMA

"A kétoldalú kapcsolatok politikai része már stabil, ám a kulturális és gazdasági együttműködés még hiányzik", fogalmazott tiranai sajtótájékoztatóján Somogyi Ferenc külügyminiszter. Elmondta: albán kollégájával, Besnik Mustafajjal folytatott megbeszélés során szóba kerültek a lehetséges együttműködés területei is, így például az Albániában zajló privatizációs folyamat, amiben Magyarország esetleg érdekelt lehet. A további témák között szerepelt Koszovó helyzete is. Mindkét fél egyetértett, hogy olyan megoldást kell találni, amely szavatolja a térség stabilitását. A magyar kormány nevében Somogyi Ferenc gratulált az Európai Bizottság Albániáról kiadott országjelentéséhez, amely elismeri a balkáni ország uniós törekvéseit, áll a jelentésban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!