Friss hírek

2005.11.09. 12:44

Szlovénia intőt kapott az USA-tól

Az USA figyelmeztette Szlovéniát az iszlám és a pravoszláv közösségek problémáira.

BAMA

A rendszeres éves jelentésben, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra, s amelyben a vallásszabadság helyzetét foglalják elemzik, felhívták Szlovénia figyelmét az ország területén élő iszlám és pravoszláv (ortodox) vallási közösségek helyzetére, jelenti a szlovén STA hírügynökség. Habár az USA hangsúlyozza, hogy a szlovén kormány politikája, valamint az ország alkotmánya garantálja a vallásszabadságot, Szlovéniában mégis akadályokba ütközik a szabad vallásgyakorlás, s a jelentés példaként említi, hogy az iszlám vallási közösség már huzamosabb ideje problémákba ütközik, mert nem kap építési engedélyt dzsámi építésére.

 

"Szlovénia nem akadályozza az iszlám közösség vallásgyakorlását, azonban a vallási szertartásokat mégis kénytelenek magánházaknál tartani, ugyanis nincsenek megfelelő létesítményeik", olvasható a jelentésben, amelyik rámutat arra is, hogy a szlovéniai muzulmán és pravoszláv vallású lakosság társadalmi-gazdasági helyzete az országon belül rosszabb, mint a római katolikus keresztényeké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!