Friss hírek

2005.11.11. 16:37

Szombattól új elnöke van az Alkotmánybíróságnak

Sz. Sz.

Szombattól új elnöke van az Alkotmánybíróságnak Holló András, az Alkotmánybíróság (Ab) távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél. A kormányfő a négyszemközti találkozó elején utalt arra, hogy Holló András másfél évtizedet töltött szakmai pályafutásából az Ab - n, különböző tisztségekben. A köztársaság nevében kifejezte köszönetét az alkotmányjogásznak, emlékezve mindarra a szakmai és emberi teljesítményre, amit Holló András nyújtott.

Holló András elnöki megbízatása szombaton jár le, az október 11-én utódjául választott Bihari Mihályt Esztergomban, az Aranybulla (1222) előtt iktatják be. A taláros testület teljes ülése úgy határozott, hogy a jövőben Esztergomban az alkotmány alapját jelentő okmány előtt tisztelegve iktatja be az Alkotmánybíróság új elnökét, és köszön el az elnöki mandátumát kitöltő elnökétől. Az Alkotmánybíróság törvény szerinti székhelye immár 16 éve Esztergom, noha Budapesten, az I. kerületben van a székháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!