Friss hírek

2006.01.06. 14:14

Az angol nők rendszeresen lerészegednek

Az angolok kedvenc itala ma már nem a tea, hanem az alkohol. A szigetországban egyre nagyobb gondot okoz a túlzott mértékű ivás, ami manapság nemcsak a férfiakra, hanem a fiatal nőkre is jellemző. Az utóbbi évtizedek halálozási adatait elemezve az egyik orvosi lap megkongatta a vészharangot.

BAMA

A The Lancet című szaklap holnap, szombaton megjelenő számában ismertetik azt a tanulmányt, amely szerint rohamosan növekszik Nagy-Britanniában a májzsugor következtében életüket veszítő emberek száma. Az elemzők tizenkét európai ország 1955 és 2001 közötti adatait összevetve megállapították, hogy ebből a szempontból Nagy-Britannia került a szomorú rangsor élére. Különösen Skóciában romlott a helyzet, ahol a kilencvenes években duplájára nőtt a májzsugorban elhunytak száma. A vizsgálatba bevont országok többségében, főképpen a déleurópai térségben eközben éppen ellenkezőleg, csökkent az alkoholizmus áldozatainak száma. A szigetországban különösen aggasztó tendenciának tartják manapság, hogy egyre több nő is rendszeresen alkoholhoz nyúl, méghozzá nem is akárhogy. Egy tavalyi felmérésből kiderül, hogy a 18-24 éves fiatal nők csaknem egyharmada hetente legalább egyszer vagy kétszer a részegségig leissza magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!