Friss hírek

2006.01.17. 16:37

Az OTP megvenné Szerbia egyik legnagyobb bankját

Mlagyan Dinkics szerb pénzügyminiszter ma és holnap Bécsben részt vesz a közép- és kelet-európai államok 11. gazdasági fórumán, amelyet az Euromoney pénzügyi magazin szervez.

BAMA

Ez az érintett térség államainak legnagyobb befektetői összejövetele, mintegy 950 résztvevővel, akik között bankárok, pénzügyminiszterek, jegybankelnökök, nemzetközi pénzintézetek vezetői, befektetők, vezető üzletemberek vannak, jelenti a CENA hírügynökség. Mlagyan Dinkics az összejövetelen befektetők előtt ismerteti a szerbiai beruházási lehetőségeket.

Ilyen összefüggésben nyilatkozott a minap eladásra kínált Vajdasági Bank (Vojvodjanska Banka) privatizációs tenderéről is. A versenypályázaton az OTP is ringbe szállt. A pénzintézet saját tőkéje 80 millió euró. A szerb kormány az eladással mintegy 300 millió eurós bevételre számít. A Vajdasági Bank megvásárlására vonatkozó kötelező ajánlatokat április végéig, május elejéig kell megtenni.

A Vojvodjanska iránt az OTP-n kívül 10 bank érdeklődik. A magyar pénzintézetnek az Unicedito-val, az Intesával, a SanPaolo IMI-vel, a BNP Paribas-val, a lengyel PKO-val, a francia Credit Agricol-lal, valamint a görög tulajdonú NBG-vel, az Emporikivel, az Alphával és a Pireus Bankkal kell megküzdenie, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!