Friss hírek

2006.01.23. 08:04

Házhoz jön a sarkvidék

Észak-Magyarországra már megérkezett a sarkvidéki hideg. A hófúvás tucatnyinál is több utat tett járhatatlanná Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. Egyelőre nem korlátozzák a gázfelhasználást.

BAMA

Az Útinform legfrissebb jelentése szerint az észak-keleti országrészben a viharos erejű szél szinte lehetetlenné teszi az utak megtisztítását. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legkritikusabb a helyzet. Borsodban 18 alsóbbrendű útszakasz járhatatlan, és 24 úton csak folyamatos ekézéssel tudják fenntartani a forgalmat. Ezen utak között van a 37-es Felsőzsolca és Szerencs közötti szakasza is, melyen egyre nehezebben tudják fenntartani a forgalmat. Kérik a kamionosokat és a teherjárművek vezetőit, hogy kerüljék el ezt az útvonalat, mert egy-egy elakadt kocsi a takarítást is lehetetlenné teszi.

A megyében négy elzárt település van: Tiszakeszi, Tiszalúc, Zalkod és Hernádpetri. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy út és négy elzárt település van, Kistiszahát, Ferenctanya, Jánosbokor és Tiszanagyfalu. Ezen kívül még hét útszakasz nagyon nehezen járható, melyen Kisvárda, Dombrád, Tiszadob, és Tiszaeszlár csak nagy nehézségek árán érhető el.

Heves megyében valamivel jobb a helyzet, miután csak négy mellékút vált nehezen járhatóvá Füzesabony és Heves térségében, de a 31-es és a 33-as főúton is félpályás útakadályok alakultak ki. Az M3-as autópálya 120-as km-étől kezdődően, majd Füzesabony és Polgár között 10 cm-es átfúvások teszik veszélyessé a haladást - adta hírül a közszolgálati Magyar Televízió híradója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!