Friss hírek

2006.01.20. 09:53

Nem volt sem fegyver, sem robbanóanyag a lezuhant gépen

Pénteken kora reggel óta tovább folyik a tegnap este lezuhant szlovák katonai repülőgép roncsainak vizsgálata. Az eddigi elsődleges vizsgálatok alapján a rendőrség közölte:a repülő nem látott el katonai feladatot, és nem volt rajta sem lőfegyver, sem lőszer, illetve robbanóanyag.

BAMA

A további vizsgálatokat a rendészeti szervek a belügyminiszter irányítása alatt összehangoltan végzik, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Beszámolja szerint a repülőgép 3-400 méter hosszan, 30 méter szélességben tarolta le a fák koronáját és a hegyoldalnak csapódott. A szerencsétlenség helyszínén csak kisebb tüzek keletkeztek, de azokat gyorsan sikerült lokalizálni. A katasztrófa elhárításában részt vevő szervek pénteken reggel 7.30 órakor nappali körülmények között ismét megkezdték a szemlét.

Az éjszaka folyamán a magyar katonai, illetve polgári légügyi hatóság, valamint a szlovák hadsereg munkatársainak részvételével vizsgálóbizottság alakult, melynek feladata a katasztrófa körülményeinek tisztázása. A helyszínt megtekintette és tájékoztatást kapott Szlovákia magyarországi nagykövete, valamint a szlovák hadsereg törzsfőnöke. A katasztrófa helyszínén eddig egyetlen túlélőt találtak, akit Kassára szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!