Friss hírek

2006.01.03. 07:49

Orbán vagyonnyilatkozatait vizsgálják

Az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke dönt Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével szembeni vagyonnyilatkozati eljárás megindításáról - közölte Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

BAMA

A közlemény szerint Szili Katalin Házelnök az Országgyűlés házszabályának rendelkezése szerint az "ügyet haladéktalanul átadja megvizsgálásra" a mentelmi bizottságnak. A stop.hu internetes portál főszerkesztője, Déri Balázs január elsején cikket jelentett meg lapjában a parlamenti viszgálóbizottságok tevékenységéről.

Az Országgyűlés sajtófőnöke közleményében leírja: Déri Balázs a cikkében közli, hogy levélben fordul Szili Katalinhoz, és abban vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor országgyűlési képviselő 2001 és 2005 között benyújtott vagyonnyilatkozatainak a képviselői jövedelemre vonatkozó pontjai kiegészítése, valamint a Budapest, XII. kerület, Cinege utcai ingatlana tényleges alapterületének ellenőrzése ügyében.

"Az Orbán-bizottság nyilvánossá vált részjelentései, a bizottsági üléseken elhangzott információk, továbbá egyes, megnyugtatóan azóta sem cáfolt sajtóhíradások és a volt kormányfő által benyújtott vagyonnyilatkozatok tartalma között fel nem oldható ellentmondások mutatkoznak. Ezeket tisztázni kell - egyrészt mert a választóknak joguk van tudni, mi az igazság, másrészt nem szabad megadni a lehetőséget az ellenkező politikai oldalnak arra, hogy homályban hagyott ügyekből előhalászott sejtetésekkel, félinformációkkal dobálózva esetleg a valóságnak meg nem felelő látszatot keltsenek" - írja cikkében Déri Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!