Friss hírek

2006.02.07. 07:02

Belgium tovább segíti a palesztinokat

Belgium megváltoztatta álláspontját: korábbi bejelentésével ellentétben nem fagyasztja be a palesztin területeknek nyújtott támogatás folyósítását, hanem folytatja a térségben megkezdett humanitárius segélyprogramokat, jelentette be Armand De Decker belga együttműködési és fejlesztési miniszter.

BAMA

A miniszter ezt abban a reményben jelentette be, hogy a most hatalomra került radikális Hamasz szervezet felhagy az erőszakos módszereivel, és elismeri az izraeli államot. Belga ellenzéki politikusok amúgy is bírálták a korábbi korlátozó döntést, mondván, hogy idő előtt büntették a palesztin hatóságot, mint egy gyermeket, aki azt tervezi, hogy „esetleg titokban ellop egy süteményt”.

Belgium a palesztin területeknek nyújtott segély összegét az elmúlt években 4 millióról 10 millió euróra növelte, ezen kívül tizenegy fejlesztési programot hajt végre a térségben 23 millió euró értékben. Ezek segítségével áramfejlesztőket létesítenek, iskolákat, laboratóriumokat építenek, és segítik a helyi hatóságokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!