Friss hírek

2006.02.11. 13:38

Bombariadó volt nyolc fővárosi piacon

Bombariadó miatt kiürítettek nyolc fővárosi csarnokot, illetve piacot szombaton délelőtt. A piacok a kényszerű bezárás miatt szombat délután meghosszabbították nyitva tartásukat.

BAMA

Ismeretlen telefonáló bejelentette szombaton délelőtt, hogy bombát helyeztek el nyolc budapesti bevásárlóhelyen: a Tétényi úti, a Fehérvári úti, a Flórián téri, a Kórház utcai, a Vámház körúti, a Bosnyák téri, a Rákóczi téri és az Ecseri úti csarnokban, illetve piacon, közölte a rendőrség. Az ügyben nyomozást rendeltek el.

A nyolc helyszínt teljesen kiürítették a hatóságok, a tűzszerészek kora délutánra befejezték a piacok átvizsgálását. Sehol nem találtak bombát, illetve más gyanús tárgyat, mondta el Bálint Gabriella, a rendőrség sajtóügyeletese. A Fővárosi Csarnok és Piacfelügyelet igazgatója bejelentette, hogy a bombariadó miatti kényszerű bezárások után meghosszabbították az ilyenkor szokásos nyitva tartást délután 3-4 óráig, sőt, ha a vásárlók igénylik, akár még tovább is. A felügyelet feljelentést tesz az eset miatt. Már csak azért is, mert a szombati napon kiemelkedő a piacok forgalma, így komoly bevételtől enek el. A felügyelet vezetője szerint amennyiben nem csupán egy rossz tréfa volt a bombariadó, elképzelhető, hogy üzleti megfontolás áll az eset hátterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!