Friss hírek

2006.02.10. 19:44

Kutyaeledelt készítenek a bálnahúsból

Legalábbis ezt állítja az angol székhelyű bálna- és delfinvédő társaság (WDCS). A szervezet szerint Japánban az elmúlt 10 évben megduplázódtak a bálnahús-készletek, és így értékésítik a fölösleget.

BAMA

A Nagy-Britanniában működő szervezet szerint az elmúlt évtized alatt, a bálnavadászat globális tilalma ellenére, Japán megduplázta bálnahús-készletét. Most ez a fölösleg okoz fejtörést, valamit tenni kell a többletkészlettel, ezért értékesítik kutyaledelbe, alapanyagként a bálnahúst.

A WDCS igazgatója megdöbbentőnek tartja az eljárást: sok mindent hallottunk már arról, hogy milyen tudományos célokra szükséges a japánoknak a bálnanahús - mondta az igazgató -, de azt még soha, hogy egyszerűen kutyaeledelt készítenek a tengeri emlősökből.

Japán ugyan 1986 óta nem engedélyezi hivatalosan a bálnavadászatot, azonban "tudományos célra" továbbra is kiváltható a vadászati engedély. A bálnavédő szervezet szerint 2005-ben majdnem ötezer tonna bálnahúst tároltak raktárakban, míg hét évvel ezelőtt ez a mennyiség nem érte el a 700 tonnát sem. (wdcs.org)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!