Friss hírek

2006.02.02. 13:46

Magyarországon nem érezhető az al-Kaida jelenléte

Az európai országok terrorelhárító szerveinek kihívást jelent, hogy az al-Kaida fokozza aktivitását - olvasható a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) internetes honlapján. Tóth András titokügyi államtitkár szerint nálunk nem érzékelhető a terrorszervezet jelenléte.

BAMA

Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár az NBH honlapján közöltekkel kapcsolatban hangsúlyozta: továbbra sincsenek olyan információik, hogy magyarországi létesítmény vagy külföldi országban működő magyar intézmény ellen készülnének terroristák támadásra. "Biztonságpolitikai szempontból elemezni kell annak a lehetséges következményeit, ha az al-Kaida-nak valóban sikerül felállítania egy európai sejtet. Ennek eshetősége új kihívást jelent a terrorelhárító szervek számára, hiszen az európai származású terroristák esetében a hagyományos biztonsági kontroll kevésbé hatékony" - olvasható az NBH honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!