Friss hírek

2006.02.21. 09:01

Már biztosan nem lesz magyar győzelem a Wembley-ben

Az angol nemzeti tizenegy a magyar válogatottal avatta volna fel az új Wembley stadiont, amelynek elődjében elsőként a magyaroknak sikerült megverniük az angolokat 1953-ban.

BAMA

Nemcsak az FA kupa döntőjét, de a magyar válogatott május végi nagy-britanniai meccsét is új helyszínre kell költöztetni, mert az új Wembley stadion nem készül el idejében. A BBC híradása szerint az FA kupa döntőjét az új Wembley helyett a cardiffi Millennium stadionban tartják. A május 30-ára tervezett magyar-angol barátságos mérkőzést a Manchester United otthonába, az Old Traffordba helyezték át.

Az angol nemzeti tizenegy a magyar válogatottal avatta volna fel az új Wembley-t. A magyar volt ugyanis az első külföldi csapat, amely győzni tudott a régi Wembley-ben, az 1953-as legendás 6-3-as meccsen. Az új stadionnak eredetileg tavaly őszre kellett volna elkészülnie, de először idén januárig, majd márciusig meghosszabbították a határidőt. Ez a határidő ráadásul csak magára az építkezésre vonatkozik. Ha a stadion elkészül, akkor az üzemeltetőnek még fel kell készítenie a több száz fős személyzetet, és meg kell szerveznie a biztonsági szolgálatot is. Egyelőre az is bizonytalan, hogy az új Wembley-be tervezett nagyszabású nyári koncerteket meg tudják-e majd tartani. Az erről szóló bejelentés a napokban várható. Az építtető cégnek a határidő után heti 1 millió fontos kötbért kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!