Friss hírek

2006.02.14. 09:12

Tömeges korrupció a határátkelőknél

Várhatóan a héten vádat emelnek 46 román határőr és vámos ellen, mert a magyar határszakaszon olyanoknak segítettek belépni Romániába, illetve onnan ki, akiknek nem voltak meg a szükséges papírjaik, illetve nem volt náluk elég pénz.

BAMA

Ezzel egy két éve kezdődött vizsgálat ér véget, amely mindössze néhány vámos ellen felmerült gyanúval indult, nem sokkal később pedig bebizonyosodott, hogy egy kiterjedt hálózatról van szó, mely az ország nyugati, vagyis magyarországi határán tevékenykedik.

Az ügyészség szerint az 5 tiszt és 41 altiszt 2003-tól több mint ezer olyan embernek segített az országot elhagyni, akiknek többsége nem tudta felmutatni a határátlépéshez szükséges pénzt, nem volt nála az úti célját bizonyító dokumentum, vagy pedig a vízumuk lejárta után tértek vissza Romániába. Volt, aki csak 20, de volt, aki 100 eurót fizetett – az öszszeget a vámosok állapították meg azt mérlegelve, hogy az illető honnan származik, milyen nemzetiségű, vagy pedig menynyi idővel töltött több időt külföldön a vízum lejárta után. A korrupcióellenes ügyészség eddig több mint 400 olyan embert hallgatott ki, aki vélhetően ily módon lépte át a határt. (bihari napló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!