Friss hírek

2013.02.13. 11:04

Katasztrófa: rémálommá vált a trópusi hajóút

Harmadik napja hánykolódik a tengeren 4200 emberrel a fedélzetén a Carnival Triumph üdülőhajó. Az utasok szörnyű bűzben, hőségben töltik napjaikat.

MTI

A hajót, amelyen korábban tűz ütött ki, a tervek szerint csütörtökre vontatják be az egyesült államokbeli Mobile kikötőjébe.

A luxushajón vasárnap keletkezett tűz. A lángok a gépteremben csaptak fel, és bár sikerült eloltani a tüzet, azóta csak a tartalék generátor termel áramot. A lángok tönkretették a hajó vízvezetékrendszerét is. Kezdetben a hajó stabilizátora sem működött, ezért az óceánjáró kissé megdőlt, de ezt a problémát már megoldották. A monstrum azonban nem tud magától haladni, két kisebb vízi jármű vette vontatóra. A terv az volt, hogy a mexikói Progresóban kötnek ki, de az áramlatok közbeszóltak. Az új útiterv szerint a Yucatan-félszigettel szembeni partokon lévő Mobile-ba futnak be csütörtökön.

A fedélzeten szörnyű állapotok uralkodnak. Kibírhatatlan szag terjed, sokan már csak emiatt is hánynak. Az utasok korlátozottan használhatják a mosdókat, csak hideg víz van, ugyancsak korlátozták az ételek és a kávé mennyiségét. A hajón nincs légkondicionálás, ezért sokan a fedélzeten alszanak a szabadban.

A személyzet ingyen adja a sört és a bort az utasoknak. A Carnival Cruise Lines még hétfőn közölte, hogy az utasok kártérítést kapnak, és visszatérítik nekik a jelenlegi utazáson a hajó fedélzetén elköltött összegeket is. A bajba jutott hajó következő két útját máris törölték.

A Carnivalhoz tartozó Costa cég 114 500 tonnás hajója, a Costa Concordia tavaly januárban sziklára futott és az oldalára borult az olaszországi Giglio szigeténél, 32 ember meghalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!