Friss hírek

2013.07.25. 16:14

Matolcsy könyve: feljelentés lett a DK-s kérdésekből

Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte és a Fővárosi Főügyészséghez továbbította a független Molnár Csaba országgyűlési képviselő írásbeli kérdését, amelyet Az állampolgárok állják a Matolcsy könyv fordítását címmel intézett hozzá a DK politikusa.

MTI

Polt Péter válasza az írásbeli kérdésre csütörtökön került fel az Országgyűlés honlapjára. Ebben az szerepel: a kérdés néhány pontjában megfogalmazottakat a tartalmuk alapján hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentésként lehet értékelni, ezért azt a további szükséges intézkedés megtétele végett megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

Molnár Csaba a többi közt arra várt választ: feladatkörébe tartozik-e egy magyar minisztériumnak az Egyesült Államok gazdaságát ismertető, magyarországi használatra készült tanulmány, valamint egy közgazdasági elmélet nemzetközi megismertetése? A legfőbb ügyészhez címzett kérdések között a képviselő arról is említést tesz, hogy a művet oldalanként 15 ezer forintért fordíttatta le a tárca.
Molnár Csaba arra is kíváncsi volt: az üggyel kapcsolatban felmerült-e a hűtlen kezelés gyanúja.

Korábban a Népszabadság arról számolt be: bruttó húszmillió forintért rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012 eleje és 2013 februárja között különböző fordításokat. A kiadott munkák között van a jegybankelnök Matolcsy György könyve, az Amerikai Birodalom fordítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!