Gasztronómia

2011.02.13. 00:00

Apróságok mulatságra: florentinek, pálmalevelek

A farsangi időszakban gyakori a vendégeskedés, jelmezbál vagy vidám összejövetel. Ilyenkor mindig jól jönnek a színes finomságok, amik egyszerűen, akár előre is elkészíthetők.

Mindmegette.hu

Florentin

A moszkauer sokunk gyerekkorának kedvelt cukrászdai finomságai közé tartozott. Mostanában egyre kevesebb helyen lehet igazán jó tallérokra szert tenni, ennek gazdag – egy másik városról elnevezett – variánsával, a florentinnel még ritkábban van szerencséje az embernek. Pedig egyiket sem nehéz házilag kivitelezni.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Így néz ki a pálmalevél
[/caption]

Mi a különbség?

Az alapvető különbség a két kis kerek édesség között abban rejlik, hogy míg a „moszkvai süteményt” többnyire csupán dió vagy mandula, valamint narancshéj gazdagítja (a csokoládé-talpacskákon túl), a „firenzeiben” színes aszalt gyümölcsök válogatásának is helye van. Ez utóbbi egyben remek lehetőség az esetlegesen karácsonyról még a kamrában várakozó kandírozott cseresznyék felhasználására is.

Farsangra ajánljuk még Habliliom konyhájából:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!