Gazdaság

2009.05.13. 07:38

Aszály: uniós pénz mentheti meg a tragikus helyzetet

A szárazság miatt egyre nagyobb a baj; tragikus felé hajlik a helyzet – közölte Mészáros József, a megyei területi agrárkamara titkára. Azt mondta: 25-30 centiméter mélyen már alig van víz a földekben.

Harsányi Miklós

Somogyban kevés helyen öntöznek: részben a viszonylag szűkös vízkapacitás miatt, másrészt jelentős összegbe kerül az öntözőrendszer kiépítése. Varga Gábor, a somogyi agrár-szakigazgatási hivatal főigazgatója közölte: a víz- és az energiatakarékos öntözési, valamint a talaj védelmét, vízmegtartó-képességét javító meliorációs beruházásokat támogatja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap. A program ősszel folytatódik.



– A jogosult mezőgazdasági termelők, termelői csoportok, értékesítő szervezetek és a nonprofit gazdasági társaságok szeptember elsejétől október másodikáig adhatják be támogatási kérelmüket – tette hozzá. A támogatás mértéke a terület nagyságától függ: ez legfeljebb 735 ezer eurónyi összeg lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!