Gazdaság

2008.02.15. 08:18

36 ezer forinttal fizetnek kevesebbet egy nő munkájáért

Hasonló munkáért hasonló beosztásban egy férfi átlagosan 36 ezer forinttal keresett többet havonta tavaly hazánkban, mint egy nő. Somogyban ennél kedvezőbb a helyzet, a két nem közti bérkülönbözet kicsit több volt, mint húszezer forint. A nők átlagos bruttó bére 130 158, míg a férfiaké 151 589 volt, mégis a nők, a megkérdezettek hatvanöt százaléka aggódik inkább a munkahelyéért.

Márkus Kata

Egyebek közt ez derült ki abból a nemzetközi felmérésből, melyet a Nők a Holnapért Alapítvány koordinálásával, az MSZOSZ támogatásával készítettek el Magyarországon tízezer megkérdezett véleménye alapján. A 2005 júniusa és tavaly december között holland kezdeményezésre, uniós támogatással zajló felmérés célja volt többek közt a hazai bér- és munkakörülmények felmérése és nemzetközi összehasonlítása. Ezenkívül a férfi-női bérek közötti rés csökkenése, az esélyegyenlőség növelése a munkaerőpiacon. Az elkészült adatbázis becsatlakozik a már működő hollandhoz, amely a jövőben lehetővé teszi a bérek és munkakörülmények online történő nemzetközi összehasonlítását.

A kérdőívekből, melyeket javarészt a versenyszférában töltöttek ki, az is kiderült, hogy ugyan Somogyban a legnagyobb a különbség férfiak és nők bére között, ám a régióban itt a legmagasabb az átlagbér. Igaz, a somogyi nők csak 71 százalékát keresik budapesti társaikénak, ám ez az arány a férfiak esetében még kétségbeejtőbb, 66 százalék.  

A Bérbarométer szerint a nők és a férfiak nagyjából azonos hányada, 84 százalékuk vallotta, hogy képzettségük és munkakörük megfelel egymásnak. A nők 94, a férfiak 93,4 százalékának egy munkahelye van. A több munkahellyel rendelkezők közül a nők 83,1, a férfiak 86,8 százaléka alkalmazottként dolgozik munkahelyén.
A felmérés készítői szerint napjainkban válik szükségessé a munkahelyi stresszről szóló önkéntes uniós keretmegállapodás hazai alkalmazása. A megállapodást aláíró európai partnerek szerint a munkahelyi stressz egyik okozója éppen az, hogy a munkavállaló nem tud eleget tenni vállalt kötelezettségeinek. E tekintetben tehát a nők vannak nagyobb veszélyben, hiszen őket otthon várja a második műszak.

Svajda Józseftől, a vizsgálatban segédkező Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége regionális képviselőjétől megtudtuk: kiderült, azoknál a munkáltatóknál, ahol rendezettek a munkaügyi kapcsolatok, ahol van párbeszéd munkaadó és munkavállaló között, nincsenek kirívó problémák, s a bérek, illetve a béren kívüli juttatások is valamivel magasabbak. Atekintetben azonban nem változott a helyzet, hogy a nők azonos munkáért azonos beosztásban lényegesen kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

Talán ez is oka annak, hogy a választ adó nőknek mindössze 8,2 százaléka volt vezető, szemben a férfiak 14,9 százalékával. Ám nincs számottevő különbség a férfiak és a nők között atekintetben, hogy mindkét nemnél 11 százalék körüli azoknak a száma, akik túlképzettnek vallották magukat. A nők 52, a férfiak csaknem 56 százaléka újabb képesítést is szerzett iskolai tanulmányainak befejezése után. A válaszok csaknem 44 százaléka azt tükrözi, hogy a megkérdezettek teljes mértékben változatosnak tartják munkájukat, a férfiak és a nők között szinte semmilyen különbség nincs ebben a tekintetben.

Megvizsgálták azt is, hogy az ország különböző megyéiben élő nők és férfiak bruttó bére miként aránylik a budapesti bérekhez. A vizsgálat kimutatta, hogy egyetlen megyében, Pest megyében haladta meg a férfiak bruttó bére a budapesti férfiak bérét, s e két helyen a legkisebb a különbség a nők bére között is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!