Gazdaság

2008.04.28. 15:46

Folytatódik az útfelújítási program Somogyban

Az idén az útfelújítási program keretein belül, Kaposvár belterületén a 610-es számú útvonalon másfél kilométer hosszan, több mint 89 millió forint értékben valósul meg jó minőségű, teljes útburkolat felújítás - derül ki Pintér Lóránd, a 67-es út miniszteri megbízottjának sajtóközleményéből.

Sonline

Emellett a beruházás tartalmazza a kiemelt szegélyt és futósort, forgalomtechnikai eszközöket (prizma, burkolatjel, jelzőtábla) és az aknák és járda emelését.

Kaposváron kívül még Somogy megyében Bőszénfa, Drávatamási, Kaposújlak kap jobb minőségű útszakaszokat, további több mint 185 millió forint felhasználásával, összesen körülbelül 10,2 kilométer hosszan.
A jelenlegi felújítási munkálatok finanszírozása központi költségvetési forrásokból, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése alapján történik. A fenti munkálatokon túl 2008-ban a Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében megkezdődik Somogy megye egyik legforgalmasabb közlekedési útjának, a 61-es főútnak a teljes körű felújítása is, amely az útburkolat és az útpálya 11,5 tonnás terhelésre történő megerősítését jelenti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!