Gazdaság

2008.11.07. 11:06

Húsipar: nem fogadják el a reálbér-csökkenést

– Az inflációnál nagyobb mértékű béremelést szorgalmaz a Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) – közölte a péntek délelőtti ügyvivői testületi ülés után Vida Kálmán, az érdekvédelmi szervezet kaposvári vezetője.

Harsányi Miklós

Szerkesztőségünknek elmondta: a gazdasági válság nyomán sok minden megváltozott, képlékeny a helyzet. Egy dolog viszont biztos: a HDSZ a pénzromlásnál magasabb bérnövekedést sürget az ágazatban.

– A reálbércsökkenést nem fogadjuk el – hangsúlyozta Vida Kálmán. Kitért rá: a november 25-ei választmányi ülésén döntik el véglegesen, hogy milyen igényt terjesztenek elő a húsipari cégeknél.

A HDSZ-nek közel 5000 tagja van. Tizenkét hazai húsipari vállalatnál vannak jelen, a kaposvári Kométa dolgozói közül csaknem 350-en csatlakoztak a szakszervezethez. Vida Kálmán közölte: a somogyi üzemben a fizikai dolgozók havi bruttó átlagkeresete mintegy 110 ezer forint. Ezt az összeget kívánják a megemelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!