Gazdaság

2008.11.14. 20:20

Pergős szezon az elektronikában

Embertpróbáló, pergős, eredményes – címszavakban a Kaposvári Videoton elmúlt tíz hónapja. A vállalat péntek délután egykori dolgozóit látta vendégül; a találkozón a 2008-as szezont is értékelték.

Harsányi Miklós

Nyereség és rekordforgalom; minden idők legnagyobb bevételét, csaknem 15 milliárd forintot könyvelhet el a vállalat. Gerber András kérdésünkre azt mondta: a világon végig söprő válság utolérte az elektronikai ágazatot is, ám cégüknél november közepéig nem kellett speciális intézkedéseket elrendelni.

– Az üzleti életben persze bármi, bármikor bekövetkezhet – jegyezte meg. – Tömegesen új megrendelések és a már meglévő gazdasági együttműködés bővítésével igyekszünk fejlődni. Reméljük, hogy a mostaninál jövőre sem kell alacsonyabb szintre vinni a termelést. Ebben az esetben a külső munkaerő számát korlátoznánk.

A tervezés lázában ég a csapat. A 2009-es kilátások kapcsán a cégvezető utalt rá, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több nagy világcéggel. A modern konyhagépeken kívül a második félévtől új fejlesztésű wellness-termékkel jelennek meg a piacon. Bár az üzleti terv még cseppfolyós, Gerber András annyit elárult: legalább 18 milliárdos forgalmat vár a 2009-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!