Gazdaság

2008.12.19. 08:24

Uniós támogatásból újulhat meg Kadarkút

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program hátrányos helyzetű térségek kisvárosainak fejlesztése című pályázatán nyolc önkormányzat nyert támogatást.

Sonline

A szerződését elsőként aláíró kadarkúti önkormányzat a több mint ötvennyolcmillió forintos uniós támogatás segítségével a város központját és a művelődési házát újítja meg.

– A településfejlesztés célja Kadarkút kistérségi központi szerepének erősítése, esztétikus arculatképének kialakítása, a társadalmi összetartás erősítése – mondta Verkman József polgármester. A korábban megkezdett fejlesztések folytatásaként a város megújítja a központját, parkot és támfalat épít, valamint parkolókat a Petőfi úton és a Hősök terén. A művelődési ház udvarában díszkővel burkolnak egy háromszáz négyzetméteres területet, pótolva az eddig hiányzó kültéri közösségi teret.



Felújítják és szigetelik a művelődési ház külső homlokzatát és tetőzetét is, valamint kicserélik a nyílászáróit. Ezzel megszüntetik az állandó beázásokat, és emelik a belső városrész esztétikai megjelenését. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!