Gazdaság

2009.09.03. 18:21

Banki leépítés: 90 embert küld el a K&H csoport

A K&H közel 90 munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezte. S további 40 dolgozójának részmunkaidős foglalkoztatást ajánlott fel.

Harsányi Miklós

A pénzügyi csoport jelenleg nyolc somogyi kirendeltséggel rendelkezik. A hét fiókon kívül egy alfiókot is fenntartanak. A bank kommunikációs osztályán a Sonline.hu kérdésére közölték: országosan 90 főt érint a döntés. Ennek megoszlását azonban nem kívánták részletezni. Így egyelőre nem tudni, hogy megyénkben mennyi embertől válnak meg.

Szerkesztőségünket arról tájékoztatták: a K&H csoport aktív létszáma július végén megközelítőleg 3900 fő volt. A cég folyamatosan figyelemmel kíséri a piaci eseményeket, s ha szükséges, ezekre reagál. Így nemrégiben részben átalakította a szolgáltatási körét, majd felülvizsgálta erőforrásait, hogy azokat a megváltozott tevékenységhez igazítsa.– A K&H minden tőle telhető támogatást megad, illetve segítséget nyújt abban, hogy az érintett munkavállalók minél előbb új munkaviszonyt létesíthessenek – számolt be a társaság. Közleményükben azt is jelezték: a K&H biztosító például a bővülő ügynöki hálózatában kínál lehetőséget az érintett munkatársaknak. A K&H által folyamatosan üzemeltetett munkaerő-szolgálati iroda rendelkezésükre áll, ahol állásinterjú tréningekkel, átképzési támogatásokkal, életpálya tanácsadással, s munkapszichológussal is segítik az álláskeresést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!