Gazdaság

2009.09.15. 15:48

Ha jön az elvonás, ugorhat a félmilliárd

Ha a parlament elfogadja az önkormányzatokat érintő 120 milliárdos elvonást, akkor a város számos tervezett programja sérülne.

Márkus Kata

Végéhez közelednek Kaposváron az út- és járdafelújítási munkálatok. Október 30-ig az idén felújításra szánt összesen 3700 méternyi járdaszakaszon és 4300 méteres útfelületen befejeződik az aszfaltozás, az útpadkák kiépítése, a korszerűsítés.

Az idei esztendőben 536 millió forintot költünk Kaposvár útjaira – mondta Szita Károly polgármester az egyik felújított útszakaszon, a Kinizsi lakótelepen tartott sajtótájékoztatóján kedden.

Az útfelújításra szánt 536 millió forintból 70 milliót fordított a járdákra Kaposvár az idén. Megépült ezen kívül a donneri körforgalom, a Tallián utca és a Németh István fasor kereszteződésében most készül a jelzőlámpás forgalomirányító rendszer, s a 61-es út és a Mátyás király utca kereszteződésében is jelzőlámpa segíti majd a közlekedést. Több kaposvári megállóban buszöbölpárok is épültek.

2006-ban 80-100 milliót költöttünk útfelújításra – mondta Szita Károly polgármester. – A szennyvíz-csatornázási munkák befejeztével, 2007-ben és 2008-ban azonban már több mint fél-félmilliárd jutott erre a célra az intenzív út- és járdafelújítási programunk keretében.

– A programot a jövő évben is folytatjuk, ám hogy jut-e félmilliárd erre a célra, még kétséges – folytatta Szita Károly. – Attól függ ugyanis, a parlament lesz-e olyan bölcs, hogy nem fogadja el az önkormányzatokat érintő 120 milliárdos elvonást. Ha ennyivel kevesebbet kapnának a helyhatóságok, úgy számos tervezett programjuk sérülne.Hétfőn arról is döntött a város – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Bajzik Imre műszaki igazgató –, hogy további 33 millió forintért épülnek szilárd burkolatú utak Kaposvár temetőiben. Tavaly 25 millióból épültek a sírkertekben utak, s a tervek szerint most mind a Keleti, mind a Nyugati temetőben Mindenszentekre befejeződik az útépítés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!