Gazdaság

2010.03.25. 09:08

Bevallási szezon: dübörög az APEH

Eredményesen végezte tevékenységét 2010. első negyedévében az APEH. Tájékoztatásuk szerint valamennyi szakterületen eddig elért eredmények meghaladják az elmúlt év hasonló időszakában nyújtott teljesítményét.

Harsányi Miklós

– Jól halad a bevallások feldolgozása – derült ki az APEH szerkesztőségünknek csütörtökön eljuttatott tájékoztatójából. Ezt jól szemlélteti, hogy az eddig beérkezett kétmillió 923 ezer adóbevallás 96 százalékát feldolgozták, javított állapotban könyvelte az APEH. Ez az arány meghaladja a korábbi évekhez viszonyítva kiemelkedően magasnak minősíthető tavalyi 90 százalékos feldolgozottságot is.
Jó ütemben haladnak és fejeződnek be az adóhatósági ellenőrzések.A hét elejéig befejezett 58 ezer ellenőrzés 13 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakban volt. Barlai Krisztina, az APEH szóvivője úgy tájékoztatott: ezen belül a bevallások utólagos ellenőrzése és  a járulékellenőrzések száma is csaknem negyedével több volt. A megállapított adókülönbözet meghaladja a 130 milliárd forintot.


Megindították az eljárást

Az APEH az idén több mint 160 ezer végrehajtási eljárást indított saját hatáskörben. Ez 17,5 százalékkal több, mint egy éve ilyenkor volt. – Ezek eredményeként 2009. első negyedévéhez képes 20 milliárd forinttal több – összesen 79,7 milliárd forint – adótartozást szedett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!