Gazdaság

2010.03.29. 08:41

Megfőzöm az utalványt

Azon szerencsétlenek közé tartozom, akiknek van bőven a melegétel-utalványból.

Füleki Tímea

Nem elég, hogy alapból kapom; még a cafeteriát is papíralapú kosztban kértem. Aztán bejelentették: nem arra való ám ez, hogy a sarki közértben beváltsuk!Örömteli persze, hogy azóta rájöttek: mindezt nem azután kellett volna, hogy ezrek ikszeltek az utalvány mellé a cafeteria-jegyzéken. Az orruknál viszont még mindig nem látnak tovább, hiszen újból és újból napirendre kerül, hogy majd jövőre istenbizony, akkor már csakis melegételre lesz váltható.

Még a fővendéglátós is beleszól: nem hagyják, hogy károsuljanak. Ember! Ez itt nem a Virágoztassuk fel a magyar éttermeket! vagy a Költsünk minél többet ebédre! - mozgalom. Tudja, nekem az a bizonyos utalványösszeg egész hónapra szól, s a munkanapok számával leosztva legfeljebb afféle menüzésre futja belőle.

Ezt megtenném örömest, de itt jön a bajom, ami miatt oly szívesen felborogatnám a budapesti íróasztalokat. Tudniillik, hogy aki mögötte ül, és munkahelyéről kilépve az utalványt beváltó éttermek garmadájába ütközik, csupán azt felejti el, hogy nem mindenkinek fenékig főváros az élete.

Mutasson nekem vidéki kistelepülésen napi menüztetős beváltóhelyet, ahol a minőség sem hibádzik, s az árából futja minden munkanapra. Még csak nem is az eldugott falvakra gondolok, hiszen a balatoni települések kétharmadán is művészet ilyet találni.

Én inkább megfőzöm az utalványt. Kár, hogy a sarki közért lobbija nem olyan hangos, mint néhány cégóriásé, akiknek érdekein gyaníthatóan az egész múlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!