Gazdaság

2010.03.14. 07:47

Tavaszi lendület: újra feldübörög az építőipar?

Az anyagi nehézségek dacára is jut pénz a családi fészek csinosítására – legalábbis ebben bíznak a somogyi vállalkozók. Bár március elején megszigorodtak a lakás hitelfelvételi lehetőségek, tavasszal mégis beindulnak az építkezések, s a kisebb-nagyobb felújítások.

Harsányi Miklós

Semperger János kaposvári építőipari vállalkozó szerint a szezonnyitóra nem kell sokat várni. – A válság ellenére sem állhat le az építőipar; a megrendelők idén új házakat akarnak építtetni, s a felújítások sem maradnak el – hangsúlyozta.
Több, portálunknak nyilatkozó szakember úgy látja: az új házra vágyó családok általában 100-150 négyzetméter alapterületű otthonokat terveztetnek. Megyénkben is gyökeret vert a nézet, miszerint érdemes egy szintes házat építeni. – Pénz és igény kérdése, hogy mennyi lesz a költségvetés – folytatta Semperger. – Takarékos megoldások alkalmazásával tartható a négyzetméterenként 200-250 ezer forintos keret.Egy alapos felújítás is komoly summa lehet, utalt a kiadásokra a kaposvári Tóth László szobafestő. Mindenesetre tavasszal tömegével kezdődnek a festések. A szakembertől tudjuk: a mintás tapéták divatját az erős színek váltották fel. Nem ritka, hogy egy szobán belül akár 2-3 féle árnyalatú a nappali, a háló vagy épp a konyha. – Vörös, olíva, bordó, krém, narancs – sorolta a főként fiatalok által favorizált színeket.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!