Gazdaság

2010.04.19. 08:02

Újra kell közművesíteni a laktanyát

A víz- és szennyvízhálózat uniós támogatással épül meg, a villamos hálózat kiépítését pedig a szolgáltató vállalta magára; újraközművesítik az egykori laktanya teljes hasznosítható területét Nagyatádon.

Nagy László

Mára ipari és szolgáltató teleppé alakult a nagyatádi laktanya, s a betelepült vállalkozások közül tizenöt már telephelyet vásárolt itt az önkormányzattól.

Az egykori laktanya újra közművesítése elengedhetetlen, ugyanis az egykori vezetékek tönkrementek, illetve a magyar szabványoktól teljesen eltérnek. A beruházásról és a hozzá kapcsolódó uniós pályázatról legutóbbi ülésén hozott döntést a nagyatádi képviselő-testület.

Ormai István polgármester elmondta: az ipari tevékenységhez szükséges villamoshálózat kiviteléről már megállapodott az E.ON és az önkormányzat, s az uniós pénzre is jó esélyük van.

– A közművesítés nemcsak a betelepült cégek miatt fontos, hanem azért is, hogy tovább fejlődhessen és újabb vállalkozások számára váljon vonzóvá a laktanaya – mondta Ormai István.A víz- és csatornaberuházás 39 hektárnyi területet érint, és 3200 méter szennyvízvezeték megépítése szükséges. Tervezett költségvetése 186 millió forint – hangsúlyozta Ormai István.

Ezek is érdekelhetik