Gazdaság

2010.06.23. 12:43

Milliárdos fejlesztések húzzák a turizmust

Az elmúlt időszakban olyan hatalmas turisztikai fejlesztések indultak el a Dél-Dunántúlon, amelyre még nem volt példa, s amelyek az idegenforgalom fellendülését hozhatják.

Jakab Edit

Így értékelte az elmúlt négy év turisztikai fejlesztéseit szerdai sajtótájékoztatóján Sárdi Árpád, a Dél-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság (DDRIB) elnöke. A számvetésre egyebek mellett az is okot adott, hogy Matolcsy György miniszter felmentette elnöki posztjáról Sárdi Árpádot, aki – mint elmondta – ezt az élet természetes velejárójának tartja, és semmilyen keserűség nincs benne ezzel kapcsolatban. Annál is inkább, mert nagyon sikeres négy évet tudhat maga mögött a bizottság.

A 2007 és 2013 közti időszakban a turizmus fejlesztésére 38 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre a Dél-Dunántúlon. Az elmúlt négy év mérlege 11 pályázati konstrukció, 77 támogatott pályázat és 21 milliárd forintnyi lekötött támogatás. Vagyis a következő három évben még 17 milliárd forint áll rendelkezésre ilyen célokra.Sárdi Árpád beszélt programok három fő eleméről, a komplex turisztikai projektekről, a gyógyfürdő- és szállásfejlesztésekről is, amelyek a remények szerint jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Dél-Dunántúl és Somogy turisztikai értékei előtérbe kerülhessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!