Gazdaság

2013.06.06. 15:30

Sikeres üzlet: 420 milliós uniós támogatás a cégeknek

A hatékonyságot növeli és a versenyképességet erősítheti a vállalati tanácsadási program, mely a mikro-, illetve a kis- és középvállalkozásoknak nyújt kézzel fogható segítséget – hangzott el csütörtökön a Kisosz kaposvári központjában megtartott szakmai rendezvényen.

Harsányi Miklós

– A dél-dunántúli régióban 420 millió forint európai uniós támogatás áll a vállalkozások rendelkezésére – emelte ki Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezetője. A vállalati tanácsadás program ismertetésekor kifejtette: a tanácsadói költségek 50 százalékára fedezetet biztosító, akár 8 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást is elnyerhetnek a sikeres pályázók. Összesen 12 szakterületet ölel fel a program, a vállalati stratégia keretében vállalkozás fejlesztés és a kockázatelemzésen kívül szervezeti stratégia kialakítására is pályázhatnak az érdeklődők.

Antalffy Gábor kitért rá: amíg az elmúlt időszakban a hagyományos kiskereskedelmi értékesítés számos területen csökkent, addig az internetes eladás emelkedett. Így sokak számára jelenthet megoldást az online megjelenés, s az e-kereskedelemmel kapcsolatos pályázati lehetőség.

– Technológia, termékfejlesztés, közbeszerezés, pénzügy, adó számvitel, illetve a munkaügy és munkabiztonság szakterületen is támogatott tanácsadáshoz juthatnak a vállalkozások – jelezte Antalffy Gábor. – Népszerűnek számít a marketing, melynek keretében a márkaépítéstől kezdve a piackutatáson át a versenyhelyzet elemzéséig számos hasznos ötletet, segítséget kaphatnak a kisebb-nagyobb társaságok. A keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2014 végéig tart a program, melynek során a régióból nagyjából 130 támogatott pályázat várható.A térségben eddig – többek közt – a szervezetfejlesztési, illetve az online szakterület iránt tapasztaltak nagyobb érdeklődést, s a kedvező feltételeknek köszönhetően hamarosan újabb pályázók jelentkezésével számolnak a szakemberek. Ikvai-Szabó Imre, az OTP Bank Nyrt. vállalati tanácsadási program vezetője a főbb szakmai tudnivalókat vázolta fel a rendezvényen.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!