Gazdaság

2015.08.03. 15:39

Húszmilliárd energiahatékony, környezetbarát kertészeti gépekre

Energiahatékony, környezetbarát kertészeti gépek beszerzésére nyílt lehetőség: országosan 1919 kérelmet nyújtottak be, közel 20 milliárd forint támogatást igényeltek a pályázók.

Harsányi M.

– Somogyban 48 ügyfél – 14 nagy-, illetve 34 kisértékű kérelemmel – több mint 723 millió forintnyi támogatást kért – tájékoztatta lapunkat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Az irányító hatóság döntése alapján országosan – mintegy 18 milliárd forint értékben – eddig 1816 kérelemről hoztak döntést. Ez Somogyban 45 ügyfelet érint, s 673 millió forint támogatást jelent. A határozatok kipostázását az MVH megkezdte.Az MVH közölte: a támogatott gépbeszerzési műveletet a nyertes ügyfeleknek október 15-ig kell megvalósítaniuk. Ennek során figyelemi kell arra, hogy a határidőt sem egy esetleges vis maior esemény, sem az önként vállalt közbeszerzési eljárás lefolytatása nem hosszabbítja meg.
Megtudtuk: a támogatás utófinanszírozású. A támogatási összeget a kifizetési kérelmek pozitív elbírálása után utalják az ügyfelek részére, melyre legkésőbb december végéig kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!