Gazdaság

2015.08.24. 17:19

Kétmilliárdból épült új tehénistálló Felsőbogátpusztán

A Claessens Group szarvasmarhatelepén átadták a kétmilliárd forint értékű beruházás részeként megépült új szarvasmarha-istállót.

Harsányi M.

A cég idei legnagyobb fejlesztése a szarvasmarha-ágazatban történt, tájékoztatták hétfőn lapunkat. A Nagybaráti-pusztán található istállók korszerűsítése mellett új istálló is épült Felsőbogátpusztán, ahol bővült a takarmány- és trágyatároló kapacitás valamint a működéshez szükséges technológiát is beszerezték. Claessens Péter ügyvezető közölte: az új istálló minden eddiginél nagyobb, 1500 férőhelyes.A cég szarvasmarha-állományának alapját 1700 Holstein Fríz tehén, s 1800 üsző adja. Az állomány naponta 50 ezer liter tejet termel, amely a magyar tejtermelés több mint egy százaléka. A Claessens család sertésekkel foglalkozó vállalatcsoportja, a Csicsó Farm egy új, hárommilliárd forint értékű sertéshizlaló telep építésébe fogott Iharosberény közelében. A 4500 férőhelyes kocatelep építését a nyáron kezdték el és saját, illetve külső forrás bevonásával valósul meg a következő három évben. A malacok 70 százalékát a telepen tovább hizlalják, a többit a hazai piacon értékesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!