Gazdaság

2015.08.25. 08:02

Luxemburgi befektetési alap vette meg a Pek-Snacket

Egy luxemburgi székhelyű befektetési cég vásárolta meg az igali Pek-Snack Kft.-t (PS). Az ügyletre ugyan már tavasszal sor került, ám csak az elmúlt napokban, a Fornetti – melyből anno a PS kivált – eladása után látott napvilágot, hogy tulajdonos-alapítója megvált a somogyi látványpékségtől.

Vas András

– Nyugdíjba vonultam – kommentálta a napi.hu hírét lapunknak a korábbi tulajdonos, Galántai János, aki a jövőben tanácsadóként segíti a céget. Melyet 1998-ban alapított, s 2010-ben vált ki a Fornettiből. A PS alá tartozik egy horvát cég is, a csoport együttes árbevétele 2011-ben 2,5 milliárd, tavaly 3,5 milliárd forint volt, az üzemi eredmény pedig 275 millióról 635 millióra nőtt ez idő alatt – összesen 1,3 milliárdot értek el, amit a tulajdonosok osztalékként ki is vettek, a szakemberek szerint ez előrevetítette az eladást. Az igali vállalkozás nagyjából nyolcvanféle kereskedelmi és saját márkás termékeket fejleszt és ad el több mint 1800 sütési pontból álló franchise-hálózatán keresztül Magyarországon és Horvátországban.A Danube Fund befektetési alap – melynek a cégiratok szerint a budapesti Pegazus Investmenten keresztül a Bellaria Holding Kft., végső soron pedig a Danube SCA SICAR befektetési alap a tulajdonosa – az IMAP MB Partners tanácsadó közvetítésével vásárolta meg a Pek-Snacket, a vételár nem ismert – néhány hete a Fornettiért a svájci Aryzta 60 millió eurót, vagyis nagyjából 18 milliárd forintot fizetett.
– A tulajdonosváltás a mindennapi munkában nem jelent változást – mondta Galántai János. – A menedzsment változatlan, az alkalmazottak maradnak, sőt, úgy tudom, már új embereket is vettek fel, ugyanis további bővítés a cél.

A Balaton-átúszás szponzora

A Pek-Snack megalakulása óta névadó szponzorként támogatta a Balaton-átúszást. Galántai János szerint az új tulajdonoson múlik, hogy a jövőben is a rendezvény mellé állnak-e, ám úgy tudjuk, a közeli jövőben nem várható változás, vagyis a cég megmarad névszponzornak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!