Gazdaság

2015.09.21. 18:21

Értékesítési gondok: régiós fórumon a vállalkozók

Regionális fórumokat szervez az Ipartestületek Országos Szövetsége, ahol a mikro- és kisvállalkozásokat érintő leglényegesebb gazdasági kérdésekre keresik a választ a résztvevők.

Harsányi M.

Tőkehiány, nehézkes hitelezési gyakorlat, anyagi gondok, értékesítési problémák, utánpótlás-nevelés: részben ilyen és ehhez hasonló gondok foglalkoztatják a somogyi vállalkozókat is.
Budai Ferenc, az Iposz megyei elnöke rámutatott: hatékonyan kívánják képviselni a helyi tagság érdekét. Ezért az összes lehetőséget megragadják annak érdekében, hogy közösen áttekintsék a kisvállalkozókat sújtó nehézségeket, s együtt próbáljanak cselekvési tervet kidolgozni. Pécsen szeptember végén tartanak fórumot, a somogyi vállalkozókon kívül baranyaiak és tolnaiak is részt vesznek. Az Iposz országos érdekegyeztető tevékenységéről, a civil törvényről, a gazdasági szabályozórendszerről is szó lesz.



– Szükség van a párbeszédre, az élet ezt már számos alkalommal bebizonyította – húzta alá. – Lényeges, hogy mindenkiben tudatosodjon: a saját érdekünkben együtt kell cselekedni. Célunk, hogy a vállalkozások mindennapjait, jövőjét alapjaiban befolyásoló változásokat megvitassuk, s ami döntő: a javaslatokat juttassuk el a gazdasági döntéshozókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!