Gazdaság

2016.05.18. 15:21

Egyetlen somogyi a legnagyobb régiós beruházások közt

Az első tíz beruházás közül csupán a hetedik kapcsolódik megyénkhez, ez a Lullát Balatonendréddel összekötő út elkészítése 3 milliárd 510 millió forintért.

K. G.

Több mint 40 milliárd forintot kapott a dél-dunántúli régió tíz legnagyobb uniós beruházása az előző, 2007-2013-as ciklusban, derül ki a Portfolio újabb régiós rangsorából, ám mindössze egyetlen somogyi projekt található ezen legnagyobb régiós beruházások között. Az említett tízből hét Pécs városában valósult meg, ezekre összesen közel 30 milliárdot költöttek. Szekszárd városmagjának funkcióbővítése mellett csupán két útfejlesztési projekt szerepel még a felsorolásban.



Az első tíz beruházás közül a nagyság szerinti sorrendben csupán a hetedik kapcsolódik megyénkhez, ez a Lullát Balatonendréddel összekötő út elkészítése 3 milliárd 510 millió forintért. Az út egy új nyomvonalon a két települést kikerülve 9,6 kilométer hosszan épült meg. A projekt részét képezte a csapadékvíz elvezetése, és a szükséges forgalomtechnikai és biztonsági elemek kiépítése, továbbá közmű kiváltások és három pár autóbusz-megállóhely is létesült a szakaszon. A lista azt tartalmazza, hogy a szinte kizárólag pécsi fejlesztésekre érkezett a legtöbb pénz uniós forrásból az említett időszakban a régiónkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!