Gazdaság

2017.04.28. 14:04

Kitartó érdekvédők, díjazott munkáltatók

Mozgalmasan és eredményesen telt a bértárgyalások időszaka a Magyar Szakszervezeti Szövetség Somogy Megyei Szervezeténél. Egyedülálló módon kitüntetéseket alapított a szakszervezet, melyeket a munka ünnepe kapcsán át is adtak.

Harsányi Miklós

Május elseje mindig a munka ünnepe marad, s akárcsak eddig, úgy a jövőben is határozottan, következetesen kiállunk a dolgozók érdekeiért – emelte ki Svajda József, a MASZSZ megyei elnöke. Hozzátette: mozgalmasan telt el a bértárgyalás időszaka, több helyen 5–13 százalékkal nőtt az alkalmazottak keresete, máshol 18–20 százalékos növekedést értek el.


Hazánkban egyedülálló módon kitüntetéseket alapított a szakszervezet képviseleti testülete Somogyban; az Év munkáltatója elismerést Barkóczi István, a Somogyi Erdő és Fagazdaság Zrt. vezérigazgatója kapta, akinek vezetésével a cég a megye egyik legismertebb vállalkozása lett. A gazdaság hosszú évek óta Kaposvár és a megye társadalmi életéből jelentős részt vállal.
– Fontos eredmény, hogy megtartottuk a tagságot, sőt, újabb fiatalok is érdeklődnek az érdekvédelem iránt – mondta lapunknak Vörös József, a Kaposvári Hulladék Gazdálkodási Nonprofit Kft. szakszervezeti vezetője, aki az Év szakszervezeti vezetője kitüntetést vette át Svajda Józseftől. Komoly küzdelmet vívtak a munkabérekért, s a juttatások megtartásáért, valamint a dolgozók szociális helyzetének javításáért: ebben nagy segítségére volt az összetartó tagság és a MASZSZ-HVDSZ támogatása.
Az Év szakszervezeti nyugdíjas vezetője 2017 kitüntetést Dávidházi Tibornak, a kaposvári Vasutasok Alapszervezeti elnökének ítélték oda. 1958 óta tagja az érdekvédelmi szervezetnek, melyben különböző tisztségeket töltött be, munkáját korábban is számos elismeréssel díjazták. A rendezvényen ösztöndíjat is átadtak a tehetséges, rászoruló fiatalok részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!