Gazdaság

2017.05.18. 15:55

Nagy befektetői étvággyal jöttek a kínaiak

Cixi városából érkezett delegáció a megyeszékhelyre, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést a várossal. A kínai küldöttség tárgyalt a somogyi üzleti élet képviselőivel is.

K.G.

Nagy reményekkel és nagy befektetői étvággyal érkeztek Kaposvárra, mondta köszöntőjében annak a húsz fős kínai delegációnak a vezetője, amelyik Cixi városából látogatott el a megyeszékhelyre. Gao Quingfeng főtitkár hozzátette: a napokban Kínában tartott csúcstalálkozó, amelyen Orbán Viktor is részt vett, megmutatta, hogy Kína és Magyarország kapcsolata egyre jobb. Kaposvárral szorosabbra fűznék az együttműködést, tőkeerős cégeik vannak, melyek üzleti partnereket keresnek.


Mit kell tudni a kínai városról?

Cixi egy kétmilliós, közepes méretű város Kelet-Kínában, Sanghajtól két órányira. Fejlett az ipara, világelsők a műanyag termékek gyártásában. A város és Közép-Kelet-Európa külkereskedelmi mérlege tavaly 2,3 milliárd dollárt tett ki. 40 céget alapítottak már Közép-Kelet-Európában és 200 magyar céggel van kapcsolatuk.

Szita Károly kaposvári polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: már 2010-ben partnerségi megállapodást kötöttek Cixivel, és egy viszontlátogatáson megerősítették a szándéknyilatkozatot. Az út során vendégszerető, mindig mosolygó, kedves embereket és óriási fejlődést látott. A magyar miniszterelnök kínai jelenléte számára azt jelezte, hogy Kaposvár jó úton jár. Ezután ajándékul egy Rippl-Rónai képről készült üvegfestményt adott át, visszaemlékezve arra, hogy ő egy selyemre festett képet kapott Cixiben.
A kaposvári megbeszélésen a kínai küldöttség tárgyalt Varga Józseffel, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. A somogyi üzleti élet képviselői közül Gerber András, Szabó Krisztián, Büttner Tamás és Tajnafői István, valamint a Kaposvári Holding vezetői vettek részt a tanácskozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!