vízszerelés

2017.09.15. 16:37

Magyarok szerelik az orosz vízhálózatot

A magyar-orosz Uráli Vízmű vegyesvállalat korszerűsíti Nyizsnyij Tagil központosított vízellátási és csatornázási rendszerét.

Az elvégezz munkálatokért 200 millió eurót számlázhat ki a cég – jelentette be Szergej Noszov, a város újonnan megválasztott polgármestere.

Noszov a TASZSZ beszámolója szerint a vízhálózat modernizálását a város legfontosabb projektjének nevezte. A polgármester elmondta, hogy az Uráli Vízmű magyar technológiát használ, a vízellátás és a csatornázás terve már elkészült, továbbá egy magyar bank megerősítette készségét a 200 millió eurós befektetésre. A pénzintézetet a városvezető nem nevezte meg.

Noszov szerint a több mint 350 ezer lakosú iparváros vízhálózatának korszerűsítése, amely a víztisztáson felül kiterjed a szennyvízkezelésre, valamint a központi vízvezetékek és csatornahálózat cseréje is, koncessziós alapon valósul meg.

Az Uráli Vízmű Zrt. vegyesvállalatot az idén februárban Jekatyerinburgban alapította a Fővárosi Vízművek Zrt. és a helyi Water Eurasia Környezetvédelmi Alap. A vállalat az uráli régióban, elsősorban Szverdlovszk és Cseljabinszk megyékben, valamint a Hanti-Mansi Autonóm Körzetben a meleg- és ivóvíz ellátás, szennyvíztisztítás és távhőszolgáltatás területén beinduló projektek megvalósítására jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!