szálláshelyfejlesztés

2017.10.10. 08:13

Indul az MFB Kisfaludy turizmusfejlesztési hitelprogram

Mintegy 50 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, a hitelprogram maximum évi 2,87 százalékos ügyleti kamatot biztosít az ágazat kis-és középvállalkozóinak (kkv).

A hitelprogram a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) október 6-án indított Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukciójához kapcsolódik, keretét az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 biztosítja.

A hitelprogram segíti a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztését, kapacitások létrehozását, a kihasználtság, illetve az árbevétel növelését Magyarország egész területén. A hitel infrastruktúra-fejlesztéséhez, attrakciók létrehozásához, rendezvényszervezéshez szükséges beruházások megvalósításához is igénybe vehető.

A kölcsön minimálisan igényelhető összege 10 millió forint, a maximális hitelösszeg meglévő turisztikai kapacitáshoz kapcsolódó fejlesztésre 500 millió forint, új turisztikai kapacitás létrehozására maximum 3 milliárd forint. A hitelt minimum 10 százalékos önerővel vehetik fel az ügyfelek, futamideje 2-15 év között lehet – ismertette az MFB. Hozzátették, hogy a hitelprogram szinte valamennyi magyarországi kereskedelmi banknál és szövetkezeti hitelintézetnél elérhető. Amennyiben a hitelösszeg meghaladja az 500 millió forintot, a hitelkérelem az MFB-ben is benyújtható.

Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója szerint a hitelprogram előnye, hogy kiegészítő forrásként igényelhető a vissza nem térítendő támogatásokhoz. Emellett önálló megoldást is jelenthet azoknak, akik fejleszteni szeretnének, de valamely okból nem részesülhetnek vissza nem térítendő támogatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!