fejlesztés

2018.04.17. 06:06

39 ezer lakás épül az országban

Még mindig óriási a különbség a vidéki és a budapesti ingatlanok árai között.

A fővárosban harmincezer, vidéken kilencezer lakás építése zajlik, Budapesten a lakások átlagára csaknem nyolcszázezer forint négyzetméterenként, míg vidéken ennek alig több mint a fele – olvasható a Magyar Hírlap keddi kiadásában.

A fővárosban jelenleg 447 lakóprojekt épül, többségében a XI. és a XIII. kerületben. Az eladásra szánt legtöbb lakás is ebben a két kerületben található, összesen 9200, ami az eladásra váró új építésű állomány 60,1 százaléka – ismerteti a lap az Ujotthon.hu legfrissebb felmérését.

Az összesítés szerint Budapesten alig találni lakást négyzetméterenként négyszázezer forintos ár alatt, ellenben mintegy 548 új építésű ingatlant kínálnak egymillió forintos négyzetméterár felett.

Vidéken jelenleg 288 projekt fut, a legtöbb lakás, 1500, Győrben és 1240 Debrecenben épül. A vidéki városokban már négyzetméterenkénti 220 ezer forinttól elérhetők új építésű lakások, és a legdrágábbé sem éri el a négyzetméterenkénti egymillió forintot. Az átlagos négyzetméterár 414 ezer forint. A legdrágább városok 481 ezer forintos átlagos négyzetméterárral Sopron és 460 ezer forintos négyzetméterárral Székesfehérvár és Kecskemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!