Ételt csak okosan!

2020.02.11. 07:02

A háztartási élelmiszerbiztonságra hívja fel a figyelmet a Nébih

Idén a háztartási élelmiszerbiztonság és élelmiszerhigiénia jelentőségére hívja föl a fogyasztók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan! című kampánya – közölte a Nébih hétfőn.

Forrás: Shutterstock

A program az élelmiszerek és az ételmaradékok helyes tárolását, a hűtőszekrények megfelelő használatát, az ételek megfelelő elkészítését mutatja be

írták.

A Nébih ehhez kapcsolódva tárolási és használati útmutatót tett közzé az eteltcsakokosan.hu honlapon, közösségi oldalán pedig #hűtőkihívás jelöléssel várja a fényképeket a rendezett hűtőszekrényekről. A kihívás december 3-án zárul.

Az Ételt csak okosan! élelmiszerbiztonsági kampány hét éve indult.

A tájékoztató anyagok internetes oldalakon, nyomtatott kiadványokban és rendezvényeken keresztül egyre szélesebb közönséghez jutnak el

írták.

A Nébih a szemléletformáló programot azzal indokolta, hogy tudatos odafigyeléssel az élelmiszer eredetű betegségek 70 százaléka elkerülhető.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!