meghökkentő

2019.04.04. 17:07

A kínai Alibabán szabadulnának meg Románia erdőállományának jelentős részétől

Nemzetközi porondon próbálkoznak a tulajdonosok.

Forrás: Shutterstock

Úgy tűnik, Romániában elfogytak a potenciális erdővásárlók, ezért nemzetközi porondon próbálkoznak a tulajdonosok pénzzé tenni erdővel borított területeiket. Bár az Adevărul mindössze két ilyen erdőről ír, egy laza csuklómozdulattal rákeresve a legnagyobb kínai online kereskedelmi portálon, az Alibaba.com-on a témára, és meglepő a végeredmény: összesen 17 romániai erdőt árulnak – írja a Főtér.

Az ország minden tájáról szerepelnek erdők a kínálatban, többek között egy, a Békás-tó bal partján található 1200 hektáros erdőt, valamint Kovászna megyében, Miklósvár közelében fekvő 239 hektáros erdővel borított dombos területet is meg lehet vásárolni.

Sőt, egy cég különböző nagyságú romániai erdőket bocsát áruba, 500 hektártól 5000 hektárig.

A lap a múlt héten már írt a Ploszkucény határában (Vrancea megye) eladó 142 hektáros területről. És ott van még az a 484 hektáros terület is, melyet kiszúrt a sajtó. A hirdetésből kiderül, hogy a tölgyfaerdő Mehedinţi megyében, a Bukarest és Temesvár közúti vasúti vonal mentén húzódik, 24 kilométerre Szörényvártól (Drobeta Turnu Severin). A becslések szerint a terület több mint egymillió dollárt ér.

Szóval, akinek van elég pénze, Románia erdőállományának jelentős részét megvehetné. Vajon kinek kelti fel az érdeklődését a nagyvilágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!