Kereskedelem

2020.02.04. 14:11

A Lidl és az Aldi is emeli dolgozói bérét az idén

Előbbi 7,3 milliárd forintot, utóbbi 2,5 milliárd forintot fordít erre a célra 2020-ban – közölték a cégek kedden.

Budapest, 2016. április 23. A Lidl diszkont élelmiszerkereskedelmi hálózat áruháza a fõváros XIII. kerületében, a Béke téren. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Róka László

A Lidl az elmúlt két évben több mint 12 milliárd forintot fordított béremelésre. Az üzletekben és a raktárakban dolgozó 5300 munkavállalót érintő béremelést követően a bolti eladók kezdő havi bruttó járandósága 280 ezer és 301 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb havi járandóság bruttó 335 ezer forintig terjedhet 8 órás munkaidőben, a béren kívüli juttatás összegével együtt. Közölték: ezenfelül a pótlékok a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 45 ezer forintot jelentettek.

Az Aldi élelmiszerlánc mintegy 2,5 milliárd forintot fordít bérfejlesztésre Magyarországon 2020-ban. Közleménye szerint a bolti és logisztikai dolgozók bérének emelésével párhuzamosan 1 100 000 forint fölé emelik a 8-9 hónapig tartó betanulási időszak után kezdő menedzseri fizetéseket.

Borítókép: A Lidl diszkont élelmiszerkereskedelmi hálózat áruháza a főváros XIII. kerületében, a Béke téren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!