lottó

2019.11.28. 14:00

Az eddiginél is többen bíznak a szerencséjükben

A somogyiak bíznak a szerencséjükben, megyénkben az országos átlagnál nagyobb érdeklődés mutatkozik az ötös- és hatos lottó iránt. A szerencsejáték-árbevétel hazánkban az idén tízszázalékos növekedéssel túllépheti az 530 milliárd forintot.

Harsányi Miklós

Karácsony előtt megnyílnak a bukszák, az ügyfelek minden bizonnyal majd többet költenek a szerencsejátékra – mondta Harsányi Csaba kaposvári vállalkozó. – Sokak kedvence a tippmix és a sorsjegy, de nálunk dobogós helyen van az ötös lottó is. A többség alkalmanként nagyjából egy ezrest költ játékra, de akad olyan is, aki 8–10 ezer forintot. Forgandó a szerencse, mindenki abban bízik, hogy előbb-utóbb megüti a főnyereményt. Nálunk a múlt héten 100 ezer forintot nyertek sorsjeggyel.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az országos átlagnál jelentősebb érdeklődés mutatkozik Somogyban a lottójátékok, különösen az ötös- és hatos lottó valamint az Eurojackpot játék iránt, melyeket a sorsjegyek és a sportfogadások követnek.

– A zrt. a megyében hét saját üzemeltetésű lottózót működtet – többek közt Kaposváron, Marcaliban, Siófokon, Nagyatádon és Balatonbogláron – tájékoztatott a társaság. – Emellett több mint 250 értékesítő partnerünknél érhetőek el játékaink a megyében.

A szerencsejáték-árbevétel már most megközelíti a teljes múlt évi szintet, ez alapján várhatóan tízszázalékos növekedéssel 530 milliárd forint felett lehet az év végére, az adózott eredmény elérheti a 25 milliárd forintot. A forgalmi adatokból azt látják, hogy a karácsonyi időszakban a sorsjegyek népszerűsége megnövekszik.

Bojtor György nyugdíjas: – Rendszeresen az ötös és hatos lottón játszom, olykor veszek egy sorsjegyet is, évente két-három alkalommal kisebb összeget nyerek. Csaknem ötven éve töltögetem a szelvényeket, ám még nem ütöttem meg a főnyereményt. Korábban egyszer három találatom volt az ötös lottón, ha jól emlékszem, több mint 20 ezer forintot ért.

Decsi Richárd diák: – Ha nyernék, először valószínűleg egy jó autót vásárolnék. Az egyik kedvencem az Eurojackpot, főként akkor, ha nagyobb összegre van kilátás. Ezenkívül néha kitöltök egy ötös, illetve hatoslottó-szelvényt. Barátaim közül is jó néhányan érdeklődnek a szerencsejáték iránt, a tippmix különösen népszerű. Ünnepek előtt is minden bizonnyal lottózom majd.

Szijj Zsolt nyugdíjas: – Egy-egy szelvényt szoktam vásárolni alkalmanként a lottózóban. A betérők mindegyike megtalálja azt a játékot, amit a legjobban szeret. Kedvencem az ötös és a hatos lottó, időnként Skandináv lottót is kérek. Akárcsak a többi játékos, én is szeretnék nyerni, de ehhez hatalmas szerencsére lenne szükség. Az biztos, hogy a pénzt a családra költeném.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában