Magyar Falu Program

2019.09.11. 20:00

Az egészségre összpontosítanak a Magyar Falu Program keretein belül

Kaposszerdahelyen új orvosi eszközökkel gazdagodtak szerdán, Simonfán a 49 millió forint pályázati forrásból korszerűsített óvodát adták át ünnepélyes keretek között, az apróságok új tornaszobát vehettek birtokba.

Harsányi Miklós

Ismét egy olyan esemény történt településünkön, amely kapcsán elmondhatjuk: anyagilag és szellemiekben is gyarapodott a közösségünk – hangsúlyozta Bodrog Gábor, Simonfa polgármestere. – Összefogással, kellő támogatás mellett egy sikeres pályázat eredményeként korszerűsítettük a Zselici Vadvirág Óvoda épületét, ahová négy település óvodásai járnak. Rendkívül fontosnak tartom ezt a beruházást, mivel az óvodában mindannyiunk számára legdrágább kincsünk, a gyermekeink vannak. Javukat szolgálja, nekik teremt méltó körülményeket.

A 60 négyzetméteres tornaszobát 36 ovis használhatja. Az ünnepségen elhangzott: a Magyar Falu Program keretében folytatni kívánják a korszerűsítést. Modernizálják a fűtést, s a játszóudvar átalakításán kívül új kültéri játékokat akarnak beszerezni. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke fontos beruházásnak nevezte a projektet, a gyermekeket nem kell bevinni Kaposvárra, helyben 21. századi körülmények várják az apróságokat. Kiemelte: Simonfának ez a fejlesztés is mutatja a jövőt.

Gelencsér Attila ország­gyűlési képviselő – a falvakból városba költözők társadalmi folyamatára utalva – arról szólt: ez hosszú évtizedekkel ezelőtt kezdődött, s választ kell adni ezekre a kérdésekre. Kifejtette: nincs csodaszer, ezer apró lépésre van szükség, kormányzati, önkormányzati, családi és közösségi szinten is fontos az együttműködés. Simonfa példás fejlődése kapcsán kiemelte: az utóbbi években egy-egy millió forint fejlesztés jutott minden egyes helybélire.

Digitális vérnyomásmérőt is kaptak

Digitális vérnyomásmérőt, vércukorszint-mérőt és fülvizsgálatokhoz szükséges berendezést is kaptunk – mondta Prépost László, Kaposszerdahely polgármestere. – Közel kétmillió forint értékű eszközparkkal gyarapodott az orvosi rendelő, ahol két település – az 1040 lelkes községünk és Szenna lakóit látják el. A Magyar Falu Program keretében valósult meg az egészségügyi fejlesztés, Az eszközök átadási ünnepségén Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában