Szerencse

2019.09.19. 08:13

Egyre nagyobb az érdeklődés a sorsjegyek iránt

Tavaly már több mint 110 milliárd forintért vásároltak belőlük a magyarok – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Budapest, 2019. március 22. Lottószelvényt ad fel játékra egy nõ a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idõk harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Szerencsejáték Zrt. forgalmi adatai szerint míg 2009-ben nagyjából 17 milliárd forint bevételt hoztak a kaparós sorsjegyek az állami cégnek, öt esztendő múlva már 63 milliárdos bevételt regisztráltak, tavaly pedig 112 milliárd forintot. Egy évtized alatt tehát majdnem meghétszereződött a bevétel.

A sorsjegyek az ötös és a hatos lottó után ma a Szerencsejáték Zrt. harmadik legismertebb termékének számítanak, és az ötös lottó mögött a második legnépszerűbb játéknak. Különösen népszerűek a fiatalabbak, főként a 18-29 évesek körében.

Tavaly sorsjegyen összesen 74 milliárd forintot nyertek az érintettek, ez szintén jóval magasabb a korábbi évek értékeinél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!